Kanitietoa kasvattajalta toiselle!

Kaniininkasvattajat ry on jäsenyhdistys, johon kuuluu niin lemmikki- kuin tuotantokanienkin omistajia. Nettiohjeiden viidakossa varsinkin aloitteleva kaniharrastaja on ongelmien edessä: yksi neuvoo yhtä ja toinen toista, mihin voi luottaa? Tältä sivustolta löydät neuvoja kaninpitoon – sivun sisältöä kehittävät yhdistyksen pitkäaikaiset kaninkasvattajat, joilla on paitsi kokemus, myös tietoa hyvistä kasvatuskäytännöistä. Sivuille etsitään tietoa myös ulkomaisista lähteistä, joten se, mitä kerrotaan, on hyväksi todettua.

Haluaisitko vaikuttaa näiden sivujen sisältöön? Laita kysymyksesi os. kaniininkasvattajat@gmail.com ja osallistu talkoisiin!

Aihealueita, jotka saattavat kiinnostaa sinua (sisällöt ovat osin vielä viimestelyä vailla):

Kaikille kaniharrastajille:

Lemmikkikanien perushoito vastaa tuotantokanien hyvää hoitoa – kumpaisetkin hyötyvät esimerkiksi tilojen puhtaudesta ja osaavasta käsittelystä. Tälle sivulle kerätään aihekokonaisuuksia, joista uskomme olevan apua sinulle, joka haluat kehittää harrastustasi.

Erityisesti kasvattajille:

Kanien kasvattajan tärkein tietopankki on toinen kasvattaja. Tietoa kannattaa hakea luotettavista lähteistä ja siirtää oppimaansa eteenpäin toisille kasvattajille. Kanien kasvattaminen ei ole aina pelkkää iloa ja riemua, vaan sanonnan mukaan “tieto lisää tuskaa”. Ja lopulta huomaat 20 kasvattajavuoden jälkeenkin oppivasi vielä uutta ja riemuitsevasi jalostuksen onnistuessa!