Ajankohtaista nyt

Kaniininkasvattajat ry kannustaa kaikkia osallistumaan yhdistystoimintaan. Johtokunta kuuntelee herkällä korvalla toivomuksia ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan aina, kun innokkaita tekijöitä ja osallistujia riittää.

Haluaisitko ottaa kopin ja järjestää kurssin omalla paikkakunnallasi? Yhdistys hankkii  opettajan ja tuottaa materiaalin, sinulle jää paikkajärjestelyt ja ryhmän kokoaminen yhteistyössä yhdistyksen kanssa. Ota yhteyttä!

Kursseillemme ovat tervetulleita niin jäsenet kuin kaikki muutkin opinhaluiset (kasvattajapäivät ovat tästä ainut poikkeus ja päivillä halutaan tukea jäsenistön kaninkasvatusta). Kun ilmoittaudut kurssille, kerro nimesi, sähköposti- ja kotiosoitteesi sekä puhelinnumerosi, niin yhteydenpito sujuu helpommin. Muista myös mainita kurssi, josta olet kiinnostunut. Jos haluaisit meidän järjestävän kurssin jostakin sinulle tärkeästä aiheesta, kerro siitäkin.

Tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen
(*tähdellä merkityt vain jäsenille):

  • *Jäsenille yhteistilaus Brekeriltä. Katso lisätiedot tilauksesta kirjautumalla jäsensivuille. Tilaukset 15.2.2021 mennessä.

SUUNNITTEILLA, seuraa ilmoittelua

  • 24.4.2021 kevätnäyttely Lempäälä (yhdessä Pirkanmaan Nakertajien kanssa)
  • huhti/toukokuu 2021 tuotantokurssi, paikka avoin
  • kesä/heinäkuu 2021 Noviisista mestariksi -kasvattajakurssi, Joensuu
  • syyskuu 2021 Pelletistä papanaksi -ruokintakurssi, Äänekoski
  • lokakuu 2021 Kanien sairaudet-kurssi, Tarvasjoki
  • marraskuu 2021 tuotantokurssi, paikka avoin

Ilmoittaudu kurssille ilmoittautumislomakkeella, jonka mukana kulkee kaikki tarvittava tieto suoraan kurssivastaavalle. Muu posti kurssiasioissa kulkee osoitteella kanikurssi@gmail.com. Noin kuukautta ennen kurssia saat kurssitiedotteen ja maksuohjeet – maksathan kurssin eräpäivänä.

Kasvattajapuoti sai oman sivun

Käy kurkkaamassa, mitä yhdistyksen hyllyltä löytyy – pieni kasvattajapuoti on tarkoitettu ensisijaisesti jäsenille, mutta muitakaan ei ovelta käännytetä! Kasvattajapuoti löytyy tämän linkin takaa.

Suuri pohjoismainen keskustelu jatkuu

Tanskan Viborgissa 18. – 20.2.2016 järjestetyssä Tanskan kansallisessa näyttelyssä neuvoteltiin Kaniininkasvattajien mahdollisuuksista hyödyntää täysipainoisesti pohjoismaista standardia. Tästä ja muista muistiinpanoista on koottu merkintöjä pieniksi blogikirjoituksiksi (Lue lisää)

Muutama sana rekisteröinnistä

Kaniininkasvattajat ry ei kantakirjaa kaneja, koska kantakirjan tarkoituksena on toimia jalostuksen apuvälineenä, eikä tähän tällä hetkellä ole resursseja. Esimerkkejä toimivasta kantakirjajärjestelmästä löytyy vaikkapa koiramaailmasta, jossa jokainen järjestäytynyt koiranomistaja voi hyödyntää kerättyä tietoa jalostustoiminnassaan. Mikäli kantakirjatietoa ei yleisesti hyödynnetä, on tietojen kerääminenkin turhaa – rekisteri ilman tarkoitusta. Yhdistyksen tavoitteena on muilla keinoin edistää suomalaista kaninkasvatusta ja jakaa neuvoja mm. aloitteleville kasvattajille. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden kaniasioita arvostavien toimijoiden kanssa ja meitä on helppo lähestyä, kokeile!

Kaniininkasvattajat ry vaikuttaa valtakunnalliseen kanikeskusteluun ottamalla kantaa suoraan sekä vaikuttamalla oman keskusjärjestönsä, Suomen kani- ja jyrsijäliiton kautta.