Kaniininkasvattajat järjestää useita kursseja vuosittain. Kurssien tarkoituksena on lisätä osaamista, kannustaa vertaistukeen ja yhteisöllisyyteen ja näin edistää suomalaisten rotukanien hyvinvointia.
Yleistä kursseista
Kursseillamme on aina asiansa osaava vastuuopettaja(t), joka suunnittelee kurssin sisällön, tuottaa kurssimateriaalin ja vastaa siitä, että kurssille asetetut tavoitteet saavutetaan. Opettaja on käytettävissäsi myös kurssin jälkeen, kun sinulle tulee kysymyksiä tai haluat antaa palautetta. Kurssimateriaalit liittyvät aina itse kurssiin, eikä niitä valitettavasti voi ostaa erikseen. Kurssilta saat todistuksen.
Kurssit painottuvat vahvasti viikonloppuihin. Useimmat kurssimme ovat yksipäiväisiä, kurssipäivä ajoittuu useimmiten klo 11 ja 17 välille, tarkista aika kuitenkin aina kurssikutsusta. Kurssin aikana on mahdollisuus lounastaukoon. Useimmiten kurssipaikalle järjestetään purtavaa, mutta omien eväiden syöminenkin on mahdollista. Nämäkin asiat tarkentuvat kurssikutsussa.
Kursseille ilmoittautuminen
Kursseille ilmoittaudut helpoimmin ilmoittautumislomakkeella, josta yhteyshenkilö saa tarvittavat tiedot. Saat ilmoittautumisesta automaattivastauksen ja noin kuukautta ennen kurssia saat kurssikutsun ja laskun. Kurssihinta on jäsenille yleensä 30 € ja muille 50 €, tämäkin on tarkennettu kurssikutsussa. Useampipäiväiset ja tilauskurssit hinnoitellaan erikseen.
Kurssivalikoimamme on laaja
Noviisista mestariksi -kurssi antaa sinulle hyvät valmiudet kasvattaa kaneja. Kurssilla käydään läpi kaninkasvatuksen perusteet laajasti ja keskustellen. Saat vinkkejä päivittäiseen kaninhoitoon ja löydät myös samanhenkisiä kasvattajia, joiden kanssa voit halutessasi verkostoitua. Kurssi sopii sekä kasvatusta aloittavalle että kokeneemmallekin kasvattajalle.
Pelletistä papanaksi -kurssilla opetellaan kanien ruokinnan peruspilareita, sekä opiskellaan kanin ruoansulatuksen mekaniikkaa. Ruokintakurssilla opit katsomaan minkälaista ruokaa kani tarvitsee eri ajanjaksoina sekä hahmottamaan erilaisten ruokien koostumuksia.
Terve vai sairas kani -kurssimme paneutuu kanien yleisimpiin sairauksiin, niiden syihin, tautien ehkäisyyn ja hoitoon. Kurssilla mietitään kanin sairauksia nimenomaan kasvattajan näkökulmasta.
Värikurssilla tutustutaan erilaisten kanien erilaisiin väreihin ja turkin kuviointiin. Kurssilla myös kurkistetaan hiukan genetiikan syövereihin ja katsotaan, miksi jokin kani on jonkinvärinen.
Rungon muoto -kurssimme antaa eväät arvoida kania sen ruumiinrakenteen perusteella. Standardista riippumatta kanin ulkomuotoarvostelu perustuu muiden ominaisuuksien ohella myös siihen, minkä muotoinen kani on.
Tuotantokanikursseja järjestetään vuosittain, yleensä syksyllä. Kani on myös hyötyeläin, joka tuottaa villaa, turkiksia ja lihaa. Varsinkin viime sodan aikana kaninkasvatusta pyrittiin elvyttämään myös hyötynäkökulmasta ja nyt tämä toiminta on taas lisääntynyt. Kurssilla sivutaan turkis- ja villantuotantoa, mutta pääpaino on lihantuotannossa. Kurssilla käydään teoriaosuudessa läpi tuotantosäädökset, pohditaan hyvän tuotantoeläimen arvokasta elämää ja opetellaan käytännössä hyvä tuotantotapa tainnutuksesta pakkaamiseen asti.
Angorakursseilla perehdytään angorakanin kasvatukseen nimenomaan villantuotannon näkökulmasta, opitaan keritsemään angorakani ja käsittelemään villaa. Jatkokurssilla on paneuduttu syvällisemmin villankäsittelyyn ja erilaisiin käyttömahdollisuuksiin.
Nahkojenmuokkauskursseja järjestetään noin joka toinen vuosi. Kurssi on monipäiväinen ja sen vetää perinnemuokkaukseen perehtynyt opettaja. Kurssin korkeampi hinta johtuu useamman päivän opetuksesta ja harjoittelusta sekä materiaalikustannuksista.
Lisätietoja kursseista saat ajankohtaista-sivun tapahtumakalenterista, kunkin kurssin nimestä aukeavasta kurssiselosteesta tai lähettämällä postia os. kanikurssi@gmail.com
Tapaamisiin kurssilla!