Ilmoittautuminen näyttelyyn

Jokaiseen näyttelyyn ilmoittaudutaan näyttelykutsussa annettujen ohjeiden mukaan – ohjeet ja ilmoittautumislomakkeet saattavat vaihdella näyttelystä toiseen, joten on tärkeää tutustua ohjeisiin kunnolla.

Yleensä ilmoittautumisaika alkaa noin 2 viikkoa ennen näyttelyä, mutta ilmoittautua saa heti, kun kutsu julkaistaan. Huomaa, että ilmoittautumisaika päättyy hyvissä ajoin ennen näyttelyä, eikä myöhästyneitä ilmoittautumisia oteta vastaan, tai myöhästymisestä veloitetaan esim. tuplamaksu. Eurooppa-luokassa (luokkatunnus X) kanien tulee pääsääntöisesti olla yli 6 kk vanhoja. Näyttelyissä voidaan järjestää myös nuorisoarvostelu (luokkatunnus Y), josta on maininta kutsussa. Tällöin näyttelyyn kutsutaan myös 4 – 6 kk ikäisiä kaneja, jotka saavat näyttelyarvosteluna kokonaispistemäärän sekä sanallisen arvostelun. Nuorilla kaneilla on omat palkintonsa. Pohjoismaisen standardin mukaisessa näyttelyssä aikuiset kanit (yli 6 kk) arvostellaan luokassa A, nuoriso luokassa B. Lisäksi on käytössä muitakin luokkia, yhdistelmiä ja ryhmiä. Katso tarkemmin näyttelykutsusta.

Kanit ilmoitetaan näyttelyyn roduittain ilmoittautumislomakkeella. Lue ilmoittautumisohjeet huolella, niin asiat sujuvat jouhevasti. Jokaisesta kanista ilmoitetaan seuraavat tiedot: rotu, luokka, sukupuoli, nimi, väri, tunnistemerkinnät, syntymäaika ja kasvattaja. Omistajan tulee ilmoittaa oma nimi, osoite, postitoimipaikka, sähköpostiosoite sekä mahdollinen jäsenyys Kaniininkasvattajissa (jäsenhinta voi olla edullisempi kuin ei-jäsenen hinta). Näyttelyihin voivat osallistua niin jäsenet kuin ei- jäsenetkin.

Kanit ilmoitetaan standardin määräämin luokkiin, näyttelykutsussa on mainittu, mitkä luokat ovat näyttelyssä käytössä.

Eurooppa-standardin luokat

X = Eurooppa-standardin mukainen arvostelu, yli 6 kk ikäiset kanit
Y = Eurooppa-standardin mukainen arvostelu, 4 – 6 kk ikäiset kanit

Pohjoismaisen standardin luokat

A =Aikuiset kanit (yksittäiset, jalostusryhmät ja uros-/naarasryhmät, ikä yli 6kk)
B =Nuoret kanit (yksittäiset, jalostusryhmät ja uros-/naarasryhmät, ikä 4-7kk ihannepainoltaan alle 5kg roduilla ja ikä 4-8kk ihannepainoltaan yli 5,01kg roduilla)
C =Yksittäiset kanit, jotka kilpailevat vastakkain. Esimerkki C 1,0 = kaikki urokset kilpailevat keskenään
D =Jälkeläisarvostelu (emä ja 6-8 viikon ikäiset poikaset, samaa väri-, turkki- tai kuviomuunnosta)
E =Perheryhmä (emä tai isä ja vähintään viisi poikasta, kaikki esitettävä myös luokassa A tai C)
F =Yhdistelmä (neljä eläintä, kumpaakin sukupuolta, samaa rotua ja väri-, turkki- tai kuviomuunnosta)
G =Eliittiryhmä (neljä eläintä rodusta riippumatta, yli 4 kk)
H =Yksittäiset kanit (rotukohtainen kilpailu)
I =Yksittäiset kanit (kilpailu ilman pistekorttia/suullinen arvostelu)
K =Kanituotteet (käsityöt)
L =Aikuiset kanit (A), nuoret kanit (B), yksittäiset kanit (C), yhdistelmät (F) yhdessä
M =Poikueryhmä  (3-5kpl saman poikueen poikasia iältään kahdeksasta neljääntoista viikkoon, samaa rotua ja väri-, turkki- tai kuviomuunnosta)

Ilmoittautumislomake lähetetään sähköpostitse näyttelykutsussa olevaan osoitteeseen ja mukaan liitetään kuittikopio (tai kuva) maksetusta näyttelymaksusta. Näyttelyn hinnat sekä maksuviitteen löydät näyttelykutsusta.

Luokat X, Y, A, B ja L

Ilmoita kanit näyttelyyn ilmoittautumislomakkeella. Lomake on tehty Excelillä, mikä helpottaa näyttelytietojen jatkotyöstämistä. Tallenna tiedosto omalle koneellesi, täytä se ja lähetä täyttämäsi Excel-tiedosto liitteenä näyttelykutsussa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Älä lähetä tulostetta, pdf-tiedostoa tms koska täyttämäsi Excel-tiedosto sisätää piilotettuja liitelomakkeita joita tarvitaan näyttelyssä.

  • Ilmoittautumislomake näyttelyyn (Excel) – tällä lomakkeella voit ilmoittaa kanisi näyttelyihin, luokat X, Y, A, B, L.
  • Mikäli sinulla ei ole käytössäsi Excel-ohjelmaa, voit hätätilassa käyttää näytöllä täytettävää pdf-lomaketta tai wordin RTF-lomaketta. PDF- tai RTF-lomaketta käyttämällä ilmoittautumisten vastaanottajalle tulee lisätyötä, koska tiedot joudutaan siirtämään käsin Excel-pohjalle –  käytä siis varsinaista ilmoittautumislomaketta aina kun mahdollista.

Lomakkeen täyttöohjeet:

  • Jokaisesta rodusta täytetään oma lomake. Kaikkiin lomakkeisiin merkitään kanin omistajan tiedot.
  • Mikäli et halua osoitettasi näkyviin luetteloon, jätä kohta tyhjäksi. Voit esim. täyttää vain paikkakuntatiedon.
  • Sähköpostiosoite on pakollinen, sillä sitä käytetään vahvistuskirjeen postitukseen.
  • Luokka, johon kani osallistuu, merkitään kirjaimella (esim. X tai Y tai kahden standardin näyttelyssä esim. XL)
  • Sukupuoli merkitään numeroin (1,0 = uros, 0,1= naaras)
  • Käytä kasvattajatiedoissa maatunnusta (Kasvattajan Nimi, FI/SE/NO/DK/EE/LV/LT/PL/DE/IT/FR/UK…)

Luokat D ja M

Pohjoismaisen standardin näyttelyissä poikueluokille on omat lomakkeensa. Ilmoittautumisohjeet ovat yhtenevät aikuisten kanien ohjeiden kanssa.

Luokka D on jälkeläisarvostelu, jossa arvostellaan kaniemä yhdessä 42-56 päivän ikäisten poikastensa kanssa.

Luokka M on poikuearvostelu, missä arvostellaan 8-14-viikkoisia, saman poikueen poikasia.

Luokka K

Luokassa arvostellaan käsitöitä, kuten angora-/satiiniangora-/jamoralankaa, kaniturkiksia tai muita kanista saatavia tuotteita. Näytteilleasettajan pitää olla tuotteiden valmistaja (poikkeuksena konekehrätty lanka ja koneellisesti muokatut nahat).