Myksomatoosia Suomessa!

Ruokavirasto tiedotti sivuillaa 24.7.2020, että Suomessa on ensimmäisen kerran vahvistettu kuolleesta villikanista Myksomatoosi-virustautia. Myksomatoosi on kaniinien myksoomaviruksen aiheuttama tauti, jota esiintyy ympäri maailmaa Euroopassa, Amerikoissa ja Australiassa. Virus ei tartu ihmiseen.

Myksomatoosi tarttuu kaniineissa pääasiassa hyttysten tai muiden verta imevien hyönteisten puremien kautta. Tämän vuoksi Kaniininkasvattajien johtokunta päätti siirtää syyskuuksi suunnitellun Runkokurssin pidettäväksi marraskuun lopulla 29.11.2020, jolloin hyttysaika on jo ohi. Kaikille syyskuun kurssille ilmoittautuneille lähetetään kurssin siirtymisestä sähköpostia. Pohjanmaalla pidettävä Noviisista mestariksi-kurssi pidetään, koska sinne ei oteta omia kaneja mukaan, vaan kurssi on teoriapainotteinen.

Suomen kani- ja jyrsijäliitto suosittelee artikkelissaan lemmikkikaniinien omistajia välttämään kaniinien ulkoiluttamista alueilla, jossa esiintyy villikaniineja. Myös kanin kanssa tapahtumiin osallistumista kannattaa välttää etelä-Suomen alueella ja aina silloin, jos kanisi oireilee sairautta.

Liiton artikkeliin pääset tästä.