Kuviolliset

hototHotot-kuvio
(A_ B_ C_ D_ G_ Kk
s1s2s3)

Väri
Turkin perusväri on valkoinen. Kuvioinnin väri on musta.
Silmien väri: tummanruskea
Kynsien väri: väritön

Pään kuvio
Pään kuvio muodostuu 3-5 mm:n leveästä renkaasta, joka ympäröi ehjänä silmiä. Kuvion tulee olla tasainen ja terävästi rajoittunut.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Epätasainen, rosoinen, liian leveä tai liian kapea silmärengas. Yksittäisiä tummia karvoja päässä ja rungossa.
Hylkääviä virheitä: Hyvin leveä silmärengas. Muut kuviot tai muun värin sekoittuminen perusväriin. Puuttuva tai katkonainen silmärengas.

Saksanperhoskuvio
(musta = A_ B_ C_ D_ gg Kk)

Väri
Turkin perusväri on valkoinen. Kuvio on hyväksytty väreissä: musta, sininen, ruskea ja punaruskea (madagaskar), kellanruskea (isabella).
Silmien väri:
riippuen kuvion väristä
Kynsien väri:
väritön

Pään kuvio
Kuvio koostuu perhoskuviosta, silmärenkaista, poskipilkuista ja värillisistä korvista. Perhosella on siivet, joiden tulee peittää kanin ylähuulen. Keskellä kuonoa tulee olla yhtenäinen pyöreäkärkinen sarvi, joka ei saa olla liian pitkä. Silmärenkaiden, jotka ympäröivät silmää rikkoontumatta, tulee olla tasaisen soikeat. Poskipilkut sijaitsevat selvästi erillään, viistosti silmärenkaiden alapuolella. Korvat ovat värittyneet koko pituudeltaan ja värin tulee rajoittua mahdollisimman terävästi korvien juureen.

Rungon kuvio
Kuvio koostuu selkäjuovasta ja kylkipilkuista. Selkäjuova alkaa korvien juuresta ja jatkuu katkeamattomana yli selän hännänkärkeen. Selkäjuovan tulee olla niin tasainen kuin mahdollista ja saman levyinen lavoista hännänjuureen. Kylkipilkut sijaitsevat reisissä. Niiden tulee olla tasaisesti jakautuneet molemmille sivuille. Yksittäisten pilkkujen tulee olla erillään toisistaan ja niiden määrä puolellaan kolmesta seitsemään.  Yksittäiset pilkut vatsassa, hännän alapuolella ja jalkojen sisäsivuilla ei ole virhe.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä:
Levinnyt, rikkonainen, epätasainen selkäjuova. Pienet, tummat pilkut otsalla. Hiukan rikkonainen perhonen. Pigmentittömät, vaaleanpunaiset huulet. Selkäjuovan rikkoutuminen lapojen tai hännän edessä. Yhteen kasvaneet kylkipilkut. Valkoista korvien juuressa. Vähemmän kuin kolme tai enemmän kuin seitsemän kylkipilkkua puolellaan. Yhdestä kahteen erillään olevaa ”ketjupilkkua”. Useita tai isoja pilkkuja vatsassa, hännän alapuolella tai jalkojen sisäsivuilla.

Hylkääviä virheitä: Selkäjuovan katkeaminen lapojen ja hännän välissä. Puuttuva poskipilkku. Silmärenkaaseen tai korvien juureen yhteen kasvanut poskipilkku. Perhosen ulottuminen alaleukaan. Silmärenkaan katkeaminen. Selkäjuovaan yhteen kasvaneet kylkipilkut. Kolme tai useampia erillään olevia ketjupilkkuja. Valkoisia pilkkuja kuvioissa. Kylkipilkkujen puuttuminen.

englanninperhoskaniEnglanninperhoskuvio
(musta = A_ B_ C_ D_ gg Kk)

Väri
Turkin perusväri on valkoinen. Kuvio on hyväksytty väreissä luonnonharmaa, musta, sininen, ruskea, punaruskea (madagaskar), kellanruskea (isabella) sekä kolmivärisenä (katso reininperhoskuvio).
Silmien väri: kuvioinnin värin mukaan
Kynsien väri: väritön

Pään kuvio
Kuvio koostuu perhoskuviosta, silmärenkaista, poskipilkuista ja värillisistä korvista. Perhosella on siivet, joiden tulee peittää kanin ylähuuli. Keskellä kuonoa tulee olla yhtenäinen pyöreäkärkinen sarvi, jonka ei tule olla liian pitkä. Silmärenkaiden, jotka ympäröivät silmää rikkoontumatta, tulee olla tasaisen ovaalinmuotoiset. Poskipilkut sijaitsevat selvästi erillään, viistosti silmärenkaiden alapuolella. Korvat ovat värittyneet koko pituudeltaan ja värin tulee rajoittua niin terävästi kuin mahdollista korvien juureen.

Rungon kuvio
Kuvio koostuu selkäjuovasta, kylkipilkuista, ketju- ja jalkapilkuista. Selkäjuova alkaa korvien juuresta ja jatkuu katkeamattomana yli selän hännänkärkeen. Selkäjuovan tulee olla korkeintaan 2 cm leveä ja vaikuttaa mahdollisimman tasaiselta ja on joko saman levyinen lavoista hännänjuureen tai säännöllisen rikkonainen (kalanruoto). Äärimmillään selkäjuova on kalanruotokuvioinen koko pituudeltaan. Kylkipilkut sijaitsevat rungon takaosassa. Niiden tulee olla tasaisesti jakautuneet molemmille sivuille. Yksittäiset pilkut tulee olla erillään toisistaan ja niitä on oltava paljon. Pienet pilkut ovat ihanne. Ketju koostuu pienistä pilkuista, jotka alkavat niskasta ja jatkuvat viistosti alaspäin yhdistyen kylkipilkkuihin. Sekä ketjun että kylkipilkkujen tulee olla samanlaiset kanin molemmilla sivuilla, joten täydellistä symmetriaa vaaditaan. Yksittäiset pilkut vatsassa, hännän alapuolella ja jalkojen sisäsivuilla ei ole virhe.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Valkoista korvien juuressa. Pienet tummat pilkut otsassa. Hiukan rikkonainen perhonen. Epätasainen silmärengas. Pigmentittömät, vaaleanpunaiset huulet. Levinnyt, rikkonainen, epätasainen selkäjuova. Liian kapea tai liian leveä selkäjuova. Selkäjuovan rikkoutuminen lapojen tai hännän edessä. Yhteen kasvaneet kylkipilkut. Useita tai isoja pilkkuja vatsassa, hännän alapuolella tai jalkojen sisäsivuilla.

Hylkääviä virheitä: Perhosen ulottuminen alaleukaan. Puuttuva poskipilkku. Silmärenkaaseen tai korvien juureen yhteenkasvanut poskipilkku. Silmärenkaan katkeaminen. Selkäjuovan katkeaminen lapojen ja hännän välillä. Selkäjuovaan yhteenkasvaneet kylkipilkut. Vähemmän kuin viisi ketjupilkkua yhdellä tai molemmilla sivuilla. Valkoisia pilkkuja kuviossa.

musta-dalmatialainenDalmatialaiskuvio
(musta=A_ B_ C_ D_ gg Kk)

Väri
Turkin perusväri on valkoinen. Kuvion väri on musta, sininen, ruskea, luonnonharmaa, luonnonkeltainen tai kolmivärinen musta-punakeltainen-valkoinen.

kolmivarinenKolmivärinen
Turkin perusväri on valkoinen ja kanin rungossa on siroteltu kaksivärisiä (musta/ punakeltainen) pilkkuja. Mustan ja punakeltaisen värin tulee olla niin puhdas kuin mahdollista. Yksiväriset pilkut eivät ole virhe. Pilkut ovat selvästi erillään toisistaan ja ovat jakautuneet tasaisesti koko runkoon, myös päähän ja korviin. Tasaisesti jaottuneet, yhtä suuret ja erillään olevat pilkut ovat ihanteena. Pilkkujen tulee olla pyöreitä tai soikeita ja noin 1,5-2,5 cm halkaisijaltaan. Niiden tulee olla mahdollisimman tarkkarajaiset ja erillään toisistaan.
Väripilkkujen tulee olla kokonaan värittyneet. Valkoiset alueet korvissa, perhosessa ja silmärenkaissa vaaditaan.
Silmien väri: tummanruskea
Kynsien väri: väritön

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Kokonainen perhonen. Pilkut suuremmat kuin 3 cm. Kokonaan värittyneet korvat. Taipumus selkäjuovaan.
Hylkääviä virheitä: Kokonaan valkoiset korvat. Katkeamaton selkäjuova. Vähemmän kuin kolme pilkkua molemmilla sivuilla. Voimakas pilkkujen yhteenkasvaminen.

kaapioluppaViittakuvio
(musta= A_ B_ C_ D_ gg Kk)

Kanin perusväri on valkoinen, kuvion väri on jokin standardin hyväksytyistä väreistä tai yhdistelmä soopelikuviosta tai japanilaiskuviosta väreissä musta-punakeltainen tai sininen-punakeltainen. Rungossa tulee olla viittakuvio. Viitta peittää suurimman osan selästä ja kyljistä. Kuvio kattaa myös suurimman osan päästä ja korvien tulee olla kokonaan värittyneet. Yksittäiset valkoiset pilkut otsassa ja niskassa, myös lavoissa, eivät ole virhe.

Turkin pohjaväri:
valkoisissa osissa tulee olla valkoinen, värillisillä alueilla kuvioinnin värin mukaan.
Silmien väri: kuvion värin mukainen
Kynsien väri: väritön

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Valkoisia läiskiä värillisten osien seassa. Useat väriläiskät vatsassa. Vähennykset ovat suhteessa läiskien määrään ja niiden kokoon.
Hylkääviä virheitä: Hallitseva valkoinen väri viitassa ja päässä (yli 50 %) sekä valkoiset läiskät korvissa. Runsaasti läiskiä vatsassa tai värillinen vatsa. Kokonaan värillinen tai pääosin värillinen pohjaväri valkoisissa osissa.

reininperhoskaniReininperhoskuvio
(musta/punakeltainen= A_ bjbj C_ D_ gg Kk)

Väri
Kuvio on kaksivärinen, musta/punakeltainen tai sininen/punakeltainen, kuten japanilaisella. Kaikissa kuvioissa tulee olla kaksi väriä tasaisesti jakautuneena. Täten perhonen, silmärenkaat, korvat ja selkäjuova ovat kaksiväriset, melko sama määrä kumpaakin väriä.
Kylkipilkut voivat olla yksivärisiä, mutta kumpaakin väriä olevia pilkkuja sama määrä tai yksittäiset pilkut voivat olla kaksivärisiä. Poskipilkut ovat joko kaksiväriset tai pilkut ovat eriväriset. Kumpikaan väri ei saa olla selvästi vallitsevampi.
Silmien väri: kuvion värin mukaan
Kynsien väri: väritön

Pään kuvio
Kuvio koostuu perhoskuviosta, silmärenkaista, poskipilkuista ja värillisistä korvista. Perhosella on siivet, joiden tulee peittää kanin ylähuulen. Keskellä kuonoa tulee olla yhtenäinen pyöreäkärkinen sarvi, joka ei saa olla liian pitkä. Silmärenkaiden, jotka ympäröivät silmää eheänä renkaana, tulee olla tasaisen soikeat. Poskipilkut sijaitsevat selvästi erillään, viistosti silmärenkaiden alapuolella. Korvat ovat värittyneet koko pituudeltaan ja värin tulee rajoittua niin terävästi kuin mahdollista korvien juureen.

Rungon kuvio
Kuvio koostuu selkäjuovasta ja kylkipilkuista. Selkäjuova alkaa korvien juuresta ja jatkuu katkeamattomana yli selän hännän kärkeen. Selkäjuovan tulee olla mahdollisimman tasainen ja saman levyinen lavoista hännän juureen. Kylkipilkut sijaitsevat reisissä. Niiden tulee olla tasaisesti jakautuneet molemmille sivuille. Yksittäiset pilkut tulee olla erillään toisistaan ja niiden määrä puolellaan vähintään kuudesta kymmeneen. Yksittäiset pilkut vatsassa, hännän alapuolella ja jalkojen sisäsivuilla ei ole virhe.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Pienet värilliset pilkut otsassa. Hiukan rikkonainen perhonen. Pigmentit–tömät, vaaleanpunaiset huulet. Yhteen kasvaneet kylkipilkut. Valkoista korvien juuressa. Vähemmän kuin kuusi tai enemmän kuin kymmenen kylkipilkkua puolellaan. Yhdestä kahteen erillään olevaa ketjupilkkua. Useita tai isoja pilkkuja vatsassa, hännän alapuolella tai jalkojen sisäsivuilla. Yhden värin voimakas hallitsevuus.
Hylkääviä virheitä: Selkäjuovan katkeaminen lapojen ja hännänjuuren välillä. Puuttuva poskipilkku. Silmärenkaaseen tai korvien juureen yhteen kasvanut poskipilkku. Perhosen ylettyminen alaleukaan. Silmärenkaan katkeaminen. Selkäjuo–vaan yhteen kasvaneet kylkipilkut. Kolme tai useampi erillään oleva ketjupilkku. Valkoisia pilkkuja kuviossa. Kylkipilkkujen puuttuminen

rexGepardikuvio
Kuvio on hyväksytty vain rodulla rex.

Väri
Perusväri on keltapunainen. Väri on tummempi kuin normaalikarvaisella, joka johtuu lyhyemmästä karvasta.  Ihanteena on runkoon, myös päähän ja korviin, jakautuneet yhtä suuret ja selvästi erillään olevat mustat pilkut. Pilkut ovat pieniä ja pyöreitä. Vatsa on kermanvalkoinen, jossa on mustia ja keltapunaisia pilkkuja. Kuvio kattaa koko rungon ja suuren osan päästä, samoin korvat koko mitaltaan. Yksittäiset valkoiset pilkut päässä eivät ole virhe, mutta niitä ei myöskään vaadita.
Turkin pohjaväri: peitinväriä vaaleampi väri
Silmien väri: tummanruskea
Kynsien väri: väritön

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Mustat pilkut eivät ole tasaisesti jaottuneet runkoon, päähän ja korviin. Pilkkujen yhteenkasvaminen. Valkoiset pilkut rungossa keltapunaisen perusvärin osiossa. Valkoinen pohjaväri. Pilkut suuremmat kuin 25mm halkaisijaltaan.
Hylkääviä virheitä: Yksivärinen korva.Valkoista väriä korvassa. Useita valkoisia pilkkuja rungossa. Sinertävä pohjaväri.  Voimakas pilkkujen yhteenkasvaminen.

japanilainen2Japanilaiskuvio
(musta/punakeltainen: A_ bjbj C_ D_ G_ tai A_ bjbj C_ D_ gg)

Väri
Musta ja keltaisesta punakeltaiseen tai sininen ja keltaisesta punakeltaiseen tai ruskea ja keltainen. Punakeltainen, joka on voimakkaan loistava, on parempi kuin vaaleankeltainen. Molemmat värit ovat sallittuja. Värit musta/valkoinen, sininen/valkoinen, ruskea/valkoinen ja ruskea/keltainen ovat myös hyväksyttyjä.
Silmien väri: kuvion värin mukaan
Kynsien väri: tummanruskea mustissa varpaissa, luunväriset tai vaaleanruskeat keltaisissa tai kirjavissa varpaissa. Värittömät kynnet valkoisissa varpaissa. Yhdessä käpälässä voi siis olla erivärisiä kynsiä.

Pään ja rinnan kuvio
Musta/punakeltaisella japanilaisella toinen korva on musta ja toinen keltainen. Mustan korvan puoleinen osa päätä on keltainen ja keltaisen korvan puoleinen osa on musta. Musta/punakeltaisella japanilaisella kuvio jakaantuu rinnassa päinvastoin kuin päässä. Rinta on keltainen pään mustalla puolella ja musta pään keltaisella puolella. Kuvio etujaloissa jakaantuu samoin, musta jalka keltaisen rinnanpuoliskon alla ja keltainen jalka mustan rinnanpuoliskon alla.

Rungon kuvio
Rungossa ei saa olla liian kapeita kahden värin vyöhykkeitä, vaan vähintään kolme puolellaan, ihanne on neljä vyöhykettä. Kuitenkin hyväksytään toisella puolella kolme vyöhykettä ja toisella neljä. Selästä katsoen värivyöhykkeet jakaantuvat siten, että keltainen vyöhyke toisella sivulla kohtaa mustan vyöhykkeen toisella sivulla ja päinvastoin.
Värien tulee yhdellä osalla tai vyöhykkeellä olla puhdas, ihanteena on, että vyöhykkeiden värit jatkuvat vatsassa, mutta heikompi väritys vatsassa hyväksytään, tosin ihannekuvio on vaikea saavuttaa. Valkoinen, pieninä määrinä vatsassa tai valkoinen vatsa ja hännän alapuoli voi ilmetä japanilaisella, jolla on luonnonväritekijä, sitä ei katsota virheeksi. Muilla väriyhdistelmillä on vastaava kuvio.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Liian suuri yksivärinen värivyöhyke. Huonorajaiset värivyöhykkeet. Molemmat korvat ja etujalat ovat samanväriset. Yksivärinen rinta.
Hylkääviä virheitä: Yksivärinen pää. Vähemmän kuin kolme värivyöhykettä puolellaan. Valkoiset pilkut päässä, rungossa tai hännän yläpuolella. Valkoiset kynnet.

rhonRhön-kuvio
Kuvio koostuu pilkuista, raidoista ja laikuista, jotka ovat jakautuneet tasaisesti koko runkoon. Pää, korvat ja jalat mukaanlukien. Häntä voi olla yksivärinen.
Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä:
Kokonaan puuttuva kuvio korvasta tai molemmista etujaloista. Suuret, voimakkaat tai epätyypilliset ja heikot kuvioinnit tai jakaantunut pään kuviointi.

Hylkääviä virheitä: Kokonaan väärä kuviointi päässä ja/tai molemmissa korvissa, ristikkäin jakaantunut pään- tai korvien kuviointi, liian suuri kuviointivyöhyke tai vastaava. Vyöhyke ilman kuviota, joka kattaa enemmän kuin neljäsosan rungosta, hyvin epäselvä kuviointi.

Väri
Perusväri on valkoinen ja kuvioinnin väri vaihtelee harmaasta mustanharmaaseen. Mitä voimakkaammat ja selkeämmät värit ovat, sitä parempi on väritys.
Silmien väri: ruskea
Kynsien väri: luunvärinen. Yhdessä käpälässä voi myös olla erivärisiä kynsiä. Värittömiä kynsiä valkoisissa käpälissä ja vaaleita kynsiä vaaleissa käpälissä.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä:
Keltainen tai ruskea sävy, himmeä tai heikko kuvioinninväri.
Hylkääviä virheitä: Poikkeava kuvioinninväri, voimakas keltainen tai ruskea huntu.

hollantilainenHollantilaiskuvio
(musta = A_ B_ C_ D_ gg s1s2s3)

Väri
Perusväri on valkoinen. Kuvion väreinä on hyväksytty kaikki standardissa hyväksytyt värit, myös japanilaiskuvio/hollantilaiskuvio.
Silmien väri: riippuen kuvion väristä
Kynsien väri: väritön

Pään kuvio
Kuvio on sivulta katsottuna säännöllisen munanmuotoinen. Se alkaa korvanjuuresta ja jatkuu silmän yli viiksikarvoihin saakka, alapuoli on tasainen kaarros, sivuten leuan pieltä ja päättyy heti korvan taakse, jossa kohtaa toisen puolen kuvion. Edestäpäin katsottuna valkoinen väri muodostaa keilan, jonka kärki on lähellä korvien juurta. Molemmilla sivuilla tulee olla sama kuvio, täydellistä symmetriaa tavoitellen. Korvat ovat värittyneet koko pituudeltaan.

Rungon kuvio
Kuvio alkaa keskeltä runkoa ja peittää koko takaosan. Kuvion etureuna on terävärajainen rengas koko rungon ympäri, paitsi väreissä, joissa on valkoinen vatsa.
Valkoiset mansetit takajaloissa päättyvät varpaankärkien ja kinnernivelen puoleen väliin. Raja on säännöllinen rengas jalan ympäri kuten rungossakin, ja samalla kohtaa kummassakin jalassa. Häntä on värillinen.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Epäsäännöllinen, pitkälle ulottuva, huonosti pyöristynyt päänkuvio. Pienet rikkonaisuudet päänkuviossa. Päänkuvio, joka ylittää viiksikarvat tai ulottuu suupieleen asti. Leveä piirto korvien välissä. Kapea piirto. Liian kapea tai liian leveä kuvio niskassa. Rikkonaisuus niskakuviossa. Hiukan vino tai rikkonainen runkokuvion raja. Lyhyet, rikkonaiset tai epätasaiset mansetit. Mansetit vain varpaissa tai käpälissä.

Hylkääviä virheitä: Runkokuvio ulottuu toiseen tai molempiin etujalkoihin. Toinen tai molemmat mansetit puuttuvat. Runkokuvio, joka alkaa takajalkojen kohdalta.

Tan-/white-/otter-kuvio
musta tan = A_ B_ C_ D_ g0g0y1y2y3
musta white = achiachi B_ C_ D_ g0g0
musta otter = A_ B_ C_ D_ g0g0

tanTan
Tan on hyväksytty perusväreissä musta, sininen, ruskea ja egern (siniharmaa). Kuvioväri ei ole kovin voimakas väreissä sininen ja egern. Kuvioväri on parkinruskea, voimakas, loistava punaruskea, mitä voimakkaampi sitä parempi.
Turkin pohjaväri, silmien ja kynsien väri: riippuen perusväristä

whiteWhite
White on hyväksytty perusväreissä musta, sininen, ruskea, egern (siniharmaa) sekä sini- ja ruskeasoopeli. Kuvioväri on valkoinen.
Turkin pohjaväri, silmien ja kynsien väri: riippuen perusväristä

otterOtter
Otter on hyväksytty perusväreissä musta, sininen, ruskea ja egern (siniharmaa). Kuvioväri ei ole kovin voimakas väreissä sininen ja egern.
Kuvioväri: Vatsa on valkoinen oranssinvärisillä reunoilla, jotka rajaavat perusvärin kyljiltä ja takaa. Silmärenkaat, alaleuka, korvien sisäpuoli ja hännän alaosa ovat valkoiset oransseilla reunoilla. Päistärkarvat ovat keltaoranssit. Niskakolmio ja nivusraidat ovat oranssit.
Turkin pohjaväri, silmien ja kynsien väri: riippuen perusväristä

Pään kuvio
Päässä kuvioväriä on nenässä, renkaissa silmien ympärillä ja pitkin leuanreunoja. Kuvio jatkuu leuanreunoja pitkin ylös niskakolmioon, niin että pään alapuolella on kuvioväriä pään ympäri. Niskakolmioon on sekoittunut kuvioväriä ja perusväriä, ja näin ollen se ei ole aivan puhtaan värinen kuten muu kuvio. Niskakolmionkuvio jatkuu korvien väliin, edestäpäin katsottuna näkyy korvien juuressa kaksi pilkkua. Korvat on kehystetty kuviovärillä ja sisäpuolet ovat myös kuvioväriä.

Rungon kuvio
Rungossa kuvioväriä on rinnassa, vatsassa, jalkojen sisäsivuilla, hännän alapuolella ja päistärkarvoina kyljissä. Rinnan väri jatkuu suoraan vatsan ylle. Vatsan tulee olla vapaa perusväristä. Tasaisesti jakautuneet kuvioväriset päistärkarvat sijaitsevat pitkin kylkiä ja niiden tulee ulottua 2/3 rungon korkeudelle. Ne ovat myös selvästi pidemmät kuin perusväriset peitinkarvat. Mitä enemmän ja mitä pidempiä päistärkarvat ovat, sitä parempi.
Lyhytkarvaisilla (rex) kaneilla ovat päistärkarvat heikommin kehittyneet, joten tällä karvanlaadulla ei päistärkarvojen kuviota vaadita.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä:
Heikot tai rikkoutuneet silmärenkaat. Heikko kuvio korvissa, nenässä tai leuanreunoissa. Heikosti, epätasaisesti jakautuneet päistärkarvat kyljissä. Pitkä ja huononmuotoinen niskakolmio. Heikko tai levinnyt kuvio jaloissa. Rinnan, selän, pään tai korvien peitinkarvassa vieraan värisiä karvoja. Tummansininen pohjaväri puuttuu rinnasta. Tan-värisellä mustaa rinnassa kuviovärialueella. White-värisellä valkoinen pohjaväri vatsassa.

Hylkääviä virheitä: Hyvin heikko kuvio. Yksi tai useampi kuvio puuttuu. Voimakkaasti sekoittunut peitinväri.

venalainenVenäläiskuvio
(musta = anan B_ C_ D_ gg)

Väri
Perusväri on valkoinen. Kuvion väreinä on hyväksytty musta, sininen ja ruskea.
Silmien väri: tummanpunainen
Kynsien väri: ruskea

Pään kuvio
Pään kuvio koostuu maskista ja korvakuviosta. Maski peittää pään etuosan, ja on edestä katsottuna pystysuoran soikionmuotoinen. Se peittää koko nenän ja ylähuulen. Nokisuus alaleuassa hyväksytään. Maskin yläreuna ulottuu keskelle päätä samaan linjaan silmien alareunan kanssa, mutta on selvästi erossa silmistä. Maski on mahdollisimman terävärajainen. Korvat ovat värittyneet koko pituudeltaan ja korvanjuuret ovat terävärajaiset.

Rungon kuvio
Jalat ovat värittyneet suurimmalta osaltaan, kuvio loppuu noin 1-2 cm kinnernivelen yläpuolelle säännöllisenä renkaana. Häntä on kokonaan värittynyt ja hännänjuuressa on terävä raja.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Hiukan suuri, epätasainen tai pieni maski. Hiukan lyhyt, pitkä tai levinnyt kuvio jaloissa. Voimakas nokisuus silmien ympärillä, rinnassa, sukuelinten alueella tai hännänjuuressa. Valkoiset karvat kuviossa.
Hylkääviä virheitä: Kuviota muualla kuin maskissa, korvissa, jaloissa ja hännässä. Puuttuva kuvio. Nokisuus, joka on niin voimakas, että muodostaa kuvion.

Soopeli-/väri ja kuvio
Tumma ruskeasoopeli (amam B_ C_ D_ gg)
Vaalea ruskeasoopeli  (aman  B_ C_ D_ gg)
Tumma sinisoopeli  (amam B_ C_ dd gg)
Vaalea sinisoopeli (aman  B_ C_ dd gg)

Väri
Soopeli on hyväksytty perusväreissä ruskea, sininen ja siam. Perusväreistä esiintyy tummaa, keskiväristä ja vaaleaa muunnosta.

suurisoopeliRuskeasoopeli
Kuvion väri on sekoitus eri ruskean sävyjä, seepia (tumma beige) ja beige. Tummassa muunnoksessa tummimmat osat ovat hyvin tumman ruskeita, melkein mustia ja muuttuvat vaaleammaksi, kuitenkin melko tummanruskeaksi sävyksi. Vaaleassa muunnoksessa tummat osat ovat tumman beigenväriset. Tämä väri vaalenee asteittain vaalean pastellinbeigenväriksi, joka ei kuitenkaan saa muistuttaa valkoista.
Turkin pohjaväri: tummissa osissa siniharmaasta ruskeanharmaaseen. Vaaleissa osissa harmaa.
Silmien väri: tummanruskea
Kynsien väri: tummanruskea

sinisoopeliSinisoopeli
Tummalla muunnoksella tummat osat ovat samaa väriä kuin sininen–wieniläisellä ja vaalenevat asteittain vaaleansiniseen sävyyn. Vaaleassa muunnoksessa tummimmat osat ovat vaaleansiniset. Tämä väri vaalenee asteittain pastelliseen vaaleansiniseen, joka ei kuitenkaan saa olla niin vaalea, että muistuttaisi valkoista.
Turkin pohjaväri: siniharmaa
Kynsien väri: luunväri
Silmien väri: siniharmaa

Kuviointi
Tummin kuvio on pään etuosassa, korvissa, selässä, jalkojen ulkosivuilla ja hännässä. Päästä tumma väri vaalenee asteittain kohti rungon vaaleimpia kohtia. Tumma selkäväri, jota kutsutaan ”satulaksi” peittää selän päästä aina häntään asti vyöhykkeenä, joka on noin 8-10 cm leveä. Kyljissä tumma väri vaalenee asteittain kohti vatsaa.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Epätäydellinen satula. Heikko ja epätasainen kuvio. Voimakkaasti erottuvat värinvaihdot. Raidat tai laikut.
Hylkääviä virheitä: Yksi tai useampi kuvio puuttuu. Kokonaan tumma pää ja korvat. Tumma eläin, jolla ei selvää soopelikuviota.

Tumma ruskeasiamsoopeli  (amam bb C_ D_ gg)
Vaalea ruskeasiamsoopeli (aman bb C_ D_ gg)
Tumma sinisiamsoopeli (amam bb C_ dd gg)
Vaalea sinisiamsoopeli (aman bb C_ dd gg)

Väri
Siamsoopeli on hyväksytty väreissä ruskea ja sininen, molemmissa tumma ja vaalea muunnos.

ruskeasiamsoopeliRuskeasiamsoopeli
Tummalla muunnoksella on seepianvärinen (tumma beige) huntu, joka vaalenee vaalean beigen sävyyn. Vaalealla muunnoksella on vaalean seepianvärinen tai kanelinvärinen huntu, joka vaalenee norsunluunväriseksi. Peitinväri on kellanruskea.
Turkin pohjaväri: valkoisesta norsunluunvalkoiseen peitinvärin mukaan
Silmien väri: ruskea
Kynsien väri: ruskea

Sinisiamsoopelisinisiamsoopeli
Tummalla muunnoksella on siniharmaa huntu, joka vaalenee asteittain. Vaalealla muunnoksella on vaaleansiniharmaa huntu, joka vaalenee hennon vaaleansiniharmaaksi sävyksi. Peitinväri on norsunluunvärinen.
Turkin pohjaväri: valkoisesta norsunluunvalkoiseen peitinvärin mukaan
Silmien väri: harmaansininen
Kynsien väri: luunväri

Kuviointi
Tummalla muunnoksella tummin huntu peittää pään, korvat, jalat, hännän yläpuolen ja leveän vyöhykkeen selästä (satula), lavoista häntään. Kyljissä huntu vaalenee, mutta ei saa tulla niin vaaleaksi kuin vaalealla muunnoksella. Heikoin huntu on vatsassa.
Vaalealla muunnoksella tummin huntu on nenässä, korvissa, jaloissa ja hännän yläpuolella. Vastaava huntu tulee olla myös lavoista häntään. Kyljissä ja vatsassa on hyvin vaalea sävy. Molemmilla muunnoksilla värisävyjen muutokset tulee olla tasaiset ilman laikkuja tai raitoja. Kanin ikä tulee ottaa huomioon arvosteltaessa. Jokaisessa karvanvaihdossa kuvion väri tummenee.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Heikko tai epätasainen kuvio. Epätäydellinen satula. Voimakkaasti erottuvat värinvaihdot. Raidat tai laikut.
Hylkääviä virheitä: Eläin, joka on yhtä tumma kuin vaaleanruskea- tai sinisoopeli tai niin vaalea, että muistuttaa venäläiskuviota. Yksi tai useampi kuvio puuttuu. Hyvin tumma eläin ilman selvää kuviota. Kokonaan tumma pää ja korvat.