Kaniininkasvattajat ry:n johtokunta muistuttaa tapahtumiin osallistujia turvallisuuskäytännöistä

THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Myös Kaniininkasvattajat ry toivoo toimihenkilönsä ja yhteistyökumppaninsa keskittyvän hyvään hygieniaan ja suojautumiseen tilaisuuksissaan ja tapahtumissaan. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1 – 2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.
Tilaisuuksiin osallistuville asiakkailleen ohjeistetaan seuraavaa:
  • Tilaisuuksiin osallistujia kehotetaan perehtymään ennalta paikkakunnan turvaväli- ja hygieniasuosituksiin sekä maskin käyttösuosituksiin lähikontakteissa.
  • Tule paikalle vain oireettomana!
  • Kouluttajat ja tuomarit eivät ole lähikontaktissa osallistujien kanssa
  • Huomioi myös kanien terveys: tilaisuuksiin osallistuvien kanien tulee olla terveitä.
Kaniininkasvattajat ry seuraa koronatilanteen etenemistä ja THL:n oheistuksia ja suosittelee tätä myös jäsenilleen ja tilaisuuksiinsa osallistujille.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajantasaiset suojautumisohjeet koronan varalta: https://thl.fi/…/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus