Johtokunta tiedottaa 1-2019

Johtokunta järjestäytyi kokouksessaan 20.1.2019 Forssassa. Johtokunta valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vuodelle 2019 Mia Nybergin, varapuheenjohtajaksi Mirja Säynäjoen sekä sihteeriksi Laura Mehtosen.

Johtokunta päätti peruuttaa suunnitellun kevätnäyttelyn Pohjanmaalla tapahtuneen RHD2-epidemian takia. Johtokunta muistuttaa, että virusepidemia saadaan taltutettua ainoastaan rokottamalla kanit virusta vastaan sekä pitämällä vähintään 3kk karanteeniaika kanitapahtumissa. Johtokunta ei halunnut lisätä epidemian leviämisriskiä, joten maaliskuun alkuun suunniteltu näyttely peruttiin yksimielisesti. Maaliskuun lopussa pidettävä angorakurssi sen sijaan pidetään, mutta kurssilla käytetään ainoastaan tapahtumapaikalla asuvia angoroita. Kurssille ei ole täten suotavaa tuoda omia angorakaneja. Muistettava on myös pitää kunnon karanteeniaika aina kaneja ostettaessa tai niitä siirrettäessä kanilasta toiseen.

Kesäkuuksi suunniteltu näyttely muuttuu arvosteluluokiltaan niin, että jo ilmoitetun Pohjoismaisen standardin luokan lisäksi tulee mahdollisuus ilmoittaa myös Eurooppa-standardin luokkaan. Tuomareiksi kysytään ulkomaisia tuomareita. Kesänäyttely järjestetään 15.6.2019 Siuntiossa Anta Gård-tilalla.

Jäsenistölle kevät on muutenkin juhla-aikaa. Jäsensivuilta löytyy nyt kaikille jäsenille suunnattu etu Tierran lemmikkipuodista (kurkkaa kuinka saat jäsenalennuksen). Lisäksi jäsenet voivat lähettää yhteislähetyksellä kaninnahkoja parkittavaksi Liettuaan sekä tilata yhteistilauksella kanitavaroita Saksasta. Nämäkin jäsenedut ilmestyvät näkyville jäsensivuille tuota pikaa.

Kevätkokous on suunniteltu pidettäväksi 31.3.2019 Forssassa ja syksyn ruokintakurssin kurssipaikaksi varmistui Sunny’s-kanila Tarvasjoella.