Hunnulliset yksiväriset

Madagaskar (punaruskea)
(A_ bb C_ D_ gg)

Peitinväri on kiiltävän punaruskea. Sinimustat karvankärjet aiheuttavat sinimustan, nokisen hunnun koko turkkiin. Tämä huntu on heikoin selässä, jossa sinimustia karvankärkiä on vähiten, joten punaruskea väri on selässä hallitsevin. Huntu vahvistuu kyljissä, jossa sinimusta väri on hallitsevin ja punaruskea väri on taustalla.
Päässä on naamio (maski), joka edestä katsottuna on ovaalin muotoinen. Se peittää koko kuonon ja ylähuulet. Se ylettyy ylös silmien väliin, mutta ei peitä silmiä. Naamio ei saa olla tarkasti rajattu, vaan se on reunoista epätasainen. Naamion huntu on niin voimakas, että se vaikuttaa mustalta. Sama väri on korvissa, jaloissa ja hännässä. Vatsassa punaruskea väri on hyvin heikko, huntu erottuu siellä vaaleasta pohjaväristä.
Väri tunnetaan sekä tummemmassa että vaaleammassa sävyssä. Huntu tummenee joka karvanvaihdossa. Kanin ikä täytyy ottaa arvostelussa huomioon.
Turkin pohjaväri: vatsassa ja tummissa ruumiinosissa kermanvärinen, kuitenkin sininen väri sallitaan siellä missä huntu on voimakkain. Selässä voimakas keltapunainen.
Silmien väri: tummanruskea.
Kynsien väri: ruskea

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Liian erottuva tai heikko huntu. Arvostelussa täytyy ottaa huomioon eläimen ikä. Kokonaan tumma pää. Taipumus siniseen pohjaväriin selässä. Suuret värimuutokset korvanreunoissa.
Hylkääviä virheitä: Sininen pohjaväri selässä. Hunnun puuttuminen.

isabellaIsabella (kellanruskea)
(A_ bb C_ dd gg)

Peitinväri on kiiltävä kellanruskea. Siniset karvankärjet aiheuttavat sinisen hunnun koko turkkiin. Tämä huntu on heikoin selässä, siellä kellanruskea väri on hallitsevin. Huntu vahvistuu kyljissä, jossa sininen väri on hallitsevin ja kellanruskea väri on taustalla.
Päässä on naamio (maski), joka edestä katsottuna on ovaalin muotoinen. Se peittää koko kuonon ja ylähuulet. Se ylettyy ylös silmien väliin, mutta ei peitä silmiä. Naamio ei saa olla tarkasti rajattu, vaan se on reunoista epätasainen. Naamion huntu on niin voimakas, että se vaikuttaa siniseltä. Sama väri on korvissa, jaloissa ja hännässä. Vatsassa kellanruskea väri on hyvin heikko, huntu erottuu siellä vaaleasta pohjaväristä.
Väri tunnetaan sekä tummemmassa että vaaleammassa sävyssä. Huntu tummenee joka karvanvaihdossa.
Turkin pohjaväri: vatsassa ja tummissa ruumiinosissa hyvin heikosta kellanruskeasta valkoiseen. Huntu erottuu erottuu vaaleasta taustasta. Selässä pohjaväri on vaaleampi sävy peitinväristä.
Silmien väri: harmaanruskea.
Kynsien väri: luunväri.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Liian erottuva tai heikko huntu. Kokonaan tumma pää. Taipumus siniseen pohjaväriin selässä. Suuret värimuutokset korvanreunoissa.
Hylkääviä virheitä: Sininen pohjaväri selässä. Hunnun puuttuminen.

sallanderSallander (tuhkanvalkoinen)
(achiachi bb C_ D_ gg)

Perusväri on valkoinen. Koko eläimen peittävä tuhkanharmaa huntu on voimakkain korvissa ja kuonossa. Huntu saattaa joistain kulmista katsoen vaikuttaa heikosti ruskealta. Sen täytyy kuitenkin olla vapaa muista värisävyistä.
Vatsanväri on tummempi kuin hunnun väri ja se ylettyy kanin kylkiin ja takaosaan ja voi olla hyvin erottuva.
Turkin pohjaväri: valkoinen.
Silmien väri: tummanruskea
Kynsien väri: tumma luunväri.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Liian voimakas tai heikko huntu. Epäpuhdas pohjaväri.
Hylkääviä virheitä: Harmaa pohjaväri. Hyvin heikko huntu ja vatsan väri.

beigeBeige (A_ bb cc dd gg)

Karvankärjet ovat vaaleanharmaansiniset. Keltainen väliväri loistaa harmaansinisen sävyn läpi. Yleisvaikutelmaksi tulee tällöin tasainen sekoitus vaaleanharmaansinistä ja keltaista. Karvan juurta kohden keltainen väliväri vaalenee. Mitä pidemmälle karvan juureen keltainen väri ulottuu, sitä parempi väri. Jaloissa, päässä ja korvissa, joissa karvan pituus on lyhyempi, keltainen väri erottuu vähiten. Siellä väriä dominoi harmaansiniset karvankärjet. Myös vatsassa on vähemmän keltaista kuin peitinvärissä.
Turkin pohjaväri: vaaleankeltainen, vatsassa pohjaväri on hiukan vaaleampi kuin muualla rungossa.
Silmien väri: siniharmaa
Kynsien väri: vaalea luunväri

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Hieman epäsäännöllinen peitinväri. Hieman vaalea väliväri. Hieman vaalea vatsan väri.
Hylkääviä virheitä: Sininen pohjaväri. Hyvin epäsäännöllinen tai sininen peitinväri. Liian vaalea vatsan väri.