Erikoisväriset

pienihopeaValkoiset karvankärjet (hopea)
(musta A_ B_ C_ D_ gg P1P2P3)

Peitinväri koostuu pohjaväriin sekoittuneista valkokärkisistä karvoista, jotka antavat eläimelle hopeanhohteen. Valkoiset karvankärjet ovat tasaisesti jakautuneet koko kaniin, pää ja korvat mukaan luettuina. Niiden lukumäärä voi vaihdella paljon, tällöin erotamme vaalean, keskivärisen ja tumman hopean. Nämä kolme muunnosta voidaan eritellä seuraavasti:
Vaalea – noin 20 karvaa, joissa valkoiset karvankärjet jokaista perusväristä karvaa kohden.
Keskivärinen – yhtä paljon kummankin värisiä karvoja
Tumma – noin 1 karva, jossa valkoinen karvankärki jokaista 20 perusväristä karvaa kohden.
Vielä vaaleammat ja tummemmat, samoin välimuodot ylläolevista, hyväksytään. Kuitenkin toivotuimmat ja halutuimmat muunnokset ovat ylläolevat. Tumma kuono on sallittu.
Hyväksytyt perusvärit: musta, sininen, ruskea, luonnonkeltainen ja luonnonharmaa.
Silmien ja kynsien väri: perusvärin mukaan.

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Liian vaalea tai tumma peitinväri. Epätasainen, meleerattu tai varjostunut väri. Poikkeavat valkoiset karvat. Ruosteenväri. Epätasainen hopeanhohde. Vaalea rinta. Tumma pää, tummemmat korvat tai jalat verrattuna peitinväriin. Vaalea, epätasainen pohjaväri loistaa peitinvärin läpi.
Hylkääviä virheitä: Kokonaan tumma tai puuttuva hopeanhohde rinnassa, päässä, korvissa tai jaloissa.

ruotsinturkiskaniValkoiset karvat (ruotsinturkiskani, trönder)
Kiiltävä musta, johon on tasaisesti sekoittuneena valkoisia karvoja. Valkoiset karvat ovat valkoisia koko pituudeltaan. Valkoisten karvojen määrä vaihtelee vaaleasta tummaan muunnokseen. Ihanteena on etteivät valkoiset karvat muodosta ryhmiä. Ryhmän muodostavat enemmän kuin 10 valkoista karvaa.
Turkin pohjaväri: siniharmaa
Silmien väri ja kynsien väri: tummanruskea

Tavallisia virheitä, jotka vähentävät pisteytystä: Monta valkoisten karvojen ryhmää. Useita karvoja, joissa vain valkoinen kärki. Liian vähän valkoisia karvoja, jolloin kani vaikuttaa koko mustalta. Epätasaisesti jakautuneet valkoiset karvat. Ruosteenväri.
Hylkääviä virheitä: Melkein ainoastaan karvoja, joissa valkoinen karvankärki.