Ajankohtaista nyt

Kaniininkasvattajat ry kannustaa kaikkia osallistumaan yhdistystoimintaan. Johtokunta kuuntelee herkällä korvalla toivomuksia ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan aina, kun innokkaita tekijöitä ja osallistujia riittää.

Tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen

 • la 16.9.2017 tuotantokanikurssi Siuntiossa (kurssi on täynnä, mutta ilmoittaudu jonoon!) (lisätiedot)
 • la 18.11.2017 kekrinäyttely Salo, Astrum-areena, ulkomuotoluokat kaneille (pohjoismainen ja Eurooppa-standardi)
 • su 3.12.2017 genetiikkakurssi, paikka tarkentuu

Kursseillemme ovat tervetulleita niin jäsenet kuin kaikki muutkin opinhaluiset (kasvattajapäivät ovat tästä ainut poikkeus ja päivillä halutaan tukea jäsenistön kaninkasvatusta). Kun ilmoittaudut kurssille, kerro nimesi, sähköposti- ja kotiosoitteesi sekä puhelinnumerosi, niin yhteydenpito sujuu helpommin. Muista myös mainita kurssi, josta olet kiinnostunut. Jos haluaisit meidän järjestävän kurssin jostakin sinulle tärkeästä aiheesta, kerro siitäkin. Posti kurssiasioissa kulkee osoitteella kurssit@kaniininkasvattajat.fi. Voit ilmoittautua kurssille myös käyttämällä ilmoittautumislomaketta.

Vuoden 2017 johtokunta on valittu

Syyskokous valitsi johtokuntaan jäsenet erovuoroisten tilalle. Johtokuntaan kuuluvat vuonna 2017

 • Krista Cavén (varsinainen jäsen)
 • Elina Lustig (varsinainen jäsen)
 • Laura Mehtonen (sihteeri, myös kaniinipalsta-lehti)
 • Arto Salo (varapuheenjohtaja, myös jäsenasiat)
 • Mirja Säynäjoki (puheenjohtaja, myös talousasiat)
 • Mia Nyberg (varajäsen)
 • Raili Stenberg (varajäsen)
 • Elena Suomela (varajäsen)
  (sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@kaniininkasvattajat.fi)

Suuri pohjoismainen keskustelu jatkuu

Tanskan Viborgissa 18. – 20.2.2016 järjestetyssä Tanskan kansallisessa näyttelyssä neuvoteltiin Kaniininkasvattajien mahdollisuuksista hyödyntää täysipainoisesti pohjoismaista standardia. Tästä ja muista muistiinpanoista on koottu merkintöjä pieniksi blogikirjoituksiksi (Lue lisää)

Muutama sana rekisteröinnistä

Kaniininkasvattajat ry ei kantakirjaa kaneja, koska kantakirjan tarkoituksena on toimia jalostuksen apuvälineenä, eikä tähän tällä hetkellä ole resursseja. Esimerkkejä toimivasta kantakirjajärjestelmästä löytyy vaikkapa koiramaailmasta, jossa jokainen järjestäytynyt koiranomistaja voi hyödyntää kerättyä tietoa jalostustoiminnassaan. Mikäli kantakirjatietoa ei yleisesti hyödynnetä, on tietojen kerääminenkin turhaa – rekisteri ilman tarkoitusta. Yhdistyksen tavoitteena on muilla keinoin edistää suomalaista kaninkasvatusta ja jakaa neuvoja mm. aloitteleville kasvattajille. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden kaniasioita arvostavien toimijoiden kanssa ja meitä on helppo lähestyä, kokeile!

Kaniininkasvattajat ry vaikuttaa valtakunnalliseen kanikeskusteluun ottamalla kantaa suoraan sekä vaikuttamalla oman keskusjärjestönsä, Suomen kani- ja jyrsijäliiton kautta.